Вибір дисциплін вільного вибору здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

17 вересня 2021

Здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти обирають дисципліни із переліку вибіркових дисциплін, що представлені в навчальному плані блоками. На черговій зустрічі гаранта освітньо-наукової програми 011 Освітні, педагогічні науки, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Коберника О. М з аспірантами першого та другого років навчання було детально проаналізовано наповнення кожного блоку.

Однією з обраних дисциплін стала навчальна дисципліна вибіркового компонента «Дидактика вищої школи» (охоплює 3 кредити, що становить 90 годин). Вивчення зазначеної дисципліни забезпечує підготовку здобувачів освіти як професіоналів, здатних до самоосвіти та професійного розвитку, що володіють основами знань з дидактики вищої школи та успішно застосовують їх у професійній діяльності при розв’язанні педагогічних ситуацій, пов’язаних з навчанням та розвитком студентської молоді, набуття професійних компетентностей відповідно до вимог освітньо-наукової програми.

Навчальна дисципліна складається з ряду тем, що розкривають поняття дидактики вищої школи, організацію освітнього процесу в університеті, закономірності, принципи, методи, засоби та форми навчання у закладах вищої освіти, методику проведення лекційних, практичних і лабораторних занять.

Після вивчення навчальної дисципліни вибіркового компонента «Дидактика вищої школи» здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти зможуть використовувати традиційні та інноваційні педагогічні методи у вирішенні завдань освіти та викладанні фахових дисциплін у закладах вищої освіти в умовах формальної та неформальної освіти.


Фото новини: