Виховний захід для студентської молоді «Нуль дискримінації»

9 березня 2020

День «Нуль дискримінації» вперше відзначався 1-го березня 2014 року.

Підтримка Дня «Нуль дискримінації» створила глобальний рух солідарності, щоб покласти край будь-якої дискримінації, яка як і раніше широко поширена. Мільйони жінок і дівчаток, які зазнали акти насильства і жорстокого поводження в різних регіонах, так і не можуть здійснювати свої права чи отримати доступ до послуг у сфері охорони здоров’я, освіти або зайнятості. Дискримінація в сфері праці, шкіл і медико-санітарної допомоги, інших соціальних інститутів знижують здатність людей в повній мірі і реально брати участь в життєдіяльності суспільства, забезпечувати свої сім’ї і піклуватися про них. Наприклад, деякі з 38 країн, територій і районів застосовували різні форми обмежень на в’їзд, перебування й проживання людей, що живуть з ВІЛ. Крім того, правове і соціальне середовище в подібних регіонах досі не в змозі подолати стереотипи дискримінації людей, що живуть з ВІЛ.

Активіст Молодіжного центру «START» та координатор Гендерного центру Компанієць Микола провів виховний захід «Нуль дискримінації» для студентської молоді УДПУ.

Під час заходу студенти переглядали відео про прояви дискримінації в сучасному суспільстві. Проводили дискусії на тему дискримінації.

На виховному заході кожний студент висловив свою думку на рахунок професійної підготовки спеціалістів під час роботи з людьми, які зазнали нерівноправ’я з боку оточуючих.

Молодіжний центр «START»

Гендерний центр


Фото новини: