Враження студентки 43 групи факультету соціальної та психологічної освіти від виробничої практики

7 квітня 2020

Я, Кравченко Світлана Станіславівна, студентка 43 групи факультету соціальної та психологічної освіти, проходила виробничу практику в Уманському реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами.  У закладі створені всі належні умови для відпочинку та оздоровлення.

Ми, студенти, можливість спілкуватися з людьми з особливими потребами, вчилися налагоджувати з ними взаємодію, надавати допомогу. Чесно кажучи, я спочатку розгубилась, як саме з ними заговорити ?Що в них можна запитати ?

Але мені пощастило, я спілкувалась з відкритими людьми, вони самі нам задавали запитання, цікавилися чим ми любимо займатися. Відвідувачі комплексу комунікабельні, головне бути самій відкритою та чуйною.

Також у закладі оздоровлюються люди похилого віку. Відвідування занять, на яких займаються спортом люди похилого віку, дало можливість переконатися, що вони дуже енергійні. Потрібно навіть з них брати приклад.

Щоб люди могли подихати свіжим повітрям на лоні природи, побачити та пізнати щось нове, заклад два рази в тиждень проводить екскурсії. Варто зазначити, що проведенню екскурсії передує наполеглива підготовча робота. Адже необхідно скласти путівник маршруту, врахувати тривалість екскурсії, з’ясувати чи є умови для вільного пересування осіб з інвалідністю тощо.

Я мала можливість супроводжувати відвідувачів комплексу на екскурсію до монастиря. Відвідування монастиря виявилося досить пізнавальним. Дізналися історію заснування монастиря, багато цікавих фактів про його становлення та розвиток. Відвідувачі відчули естетичне та моральне задоволення від поїздки.

Перебуваючи на практиці я зрозуміла, що в цій професії потрібно бути енергійною, доброю, комунікабельною, вміти мотивувати людей вести активний спосіб життя не залежно від віку та життєвих обставин.


Фото новини: