Враження студентів від літньої практики в Центрі дозвілля та відпочинку «Барвограй»

12 червня 2018

Ми, Хом’як Наталія та Печериця Діана, студентки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини,  з 21 травня по 10 червня 2018 року проходила літню практику в Центрі дозвілля та відпочинку «Барвограй», за адресою  вул. Тищика 13.

Вікова категорія дітей, з якою ми в основному працювала це 7-12 років. В перші дні табору ми намагались знайти спільну мову з дітьми, зацікавити їх різними заняттями та іграми, наприклад, під час нашого знайомства був проведений міні-тренінг «Давай познайомимось». За допомогою цього тренінгу ми дізнались імена, захоплення, хобі та інтереси кожного з учасників. Центр залишив приємні спогади, як і в дітей, так і в нас, оскільки, добре пізнавши один одного ми легко знаходили спільну мову та добре ладнали.

Кожен з присутніх дітей охоче брав участь у запропонованих нами іграх, різних вікторинах та конкурсах, які формували у дітей прагнення до перемоги, знань, зміцнювали почуття дружби та виховували почуття справедливості.

Загалом, ми намагалась проводити різноманітні ігри та цікаві  заходи кожного дня, враховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей. Адже характерною особливістю дітей, з якими ми працювали є: емоційність, допитливість, спритність, прагнення до чогось прекрасного та незвичайного. Тому саме літня пора року і є періодом зміцнення здоров’я дітей, їх фізичного загартування, активного відпочинку та активного пізнання.

Маючи невеликий досвід практики з дітьми у таборі, кожен з нас зробив  для себе такий висновок: «Для того, аби зробити життя дитини легшим, цікавим та пізнавальним, потрібно багато знати та уміти». Тому  до організації дозвілля дітей потрібно підходити творчо, та глибоко опрацьовувати нові форми організації навчального та виховного процесу.


Фото новини: