Враження студентів від навчання за програмою академічної мобільності

1 жовтня 2018

Я, Мардар Катерина студентка факультету соціальної та психологічної освіти. Під час весняного семестру 2017 – 2018 навчального року я мала можливість взяти участь у програмі академічної мобільності та навчатися у Поморській Академії в місті Слупську (Республіка Польща), яка є партнерським навчальним закладом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Серед завдань, які стояли переді мною були: познайомитись з системою організації навчання у вищих навчальних закладах Республіки Польща, поділитися власним досвідом та отримати новий, вдосконалювати знання польської мови через щоденне використання, ознайомитись із традиціями та звичаями країни.

Поморська Академія в Слупську  знаходиться у Поморському воєводстві на півночі Польщі, неподалік Балтійського моря. Кожного року академія приймає сотні студентів та викладачів не тільки з Польщі, а й з таких країн, як США, Німеччина, Україна, Білорусь та Норвегія.

В рамках програми ми, зі студентами з нашого факультету, мали можливість навчатися протягом 4 місяців у цьому навчальному закладі безкоштовно. Нас підключили до групи з українськими студентами, що показувало їх індивідуальний підхід до іноземців. Початок нашої роботи полягав у самостійному виборі предметів із списку запропонованих. Таким чином був сформований розклад, який складався з тих предметів, що були нам найбільш цікаві. Серед них обов’язковою була польська мова, на якій ми поглиблювали знання для подальшого навчання.

На заняттях велика увага приділялася практичним завданням, що дуже добре сприяло кращому засвоєнню матеріалу і набуттю досвіду. Пари наша група відвідувала разом з польськими студентами, що давало можливість порівняти їх навчальний процес з нашим.

Значна увага в Поморській Академії приділялася науковій та культурно-просвітницькій роботі. Завдяки цьому я мала можливість відвідати Українсько-Польський фестиваль культури, на якому виступали представники обох країн. Також я побувала на фестивалі з психології танцю і конференції вчителів-психологів щодо викладання у молодших класах, що стало гарним продовженням вивчення курсу психології.

Під час навчання нам надавався вільний час, вихідні та канікули, що давало змогу подорожувати не тільки Польщею, а і іншими країнами Європи, такими як Франція та Німеччина, що також відігравало велику роль у вивченні культур зарубіжних країн.

Хочу щиро подякувати Уманському державному педагогічному університету, проректору з наукової роботи, доктору історичних наук, професору Сокирській Владилені Володимирівні та ректору університету, доктору педагогічних наук, професору Безлюдному Олександру Івановичу за можливість стати студентом та навчатися у вищому навчальному закладі європейської країни. Це неймовірні можливості для кожного студента: безцінний досвід, нові враження, можливість показати себе та свої знання.

 Студентка ІІ курсу 7 групи

факультету соціальної та

психологічної освіти

Мардар Катерина


Фото новини: