Враження студентів від проходження практики в ДП УДЦ “Молода Гвардія”

2 травня 2019

Що може бути важливіше дитячої посмішки? Дитячі обійми?, Дитяче «Спасибі»?, Дитяче «Я вас ніколи не забуду»?

Відпрацювавши одну зміну у таборі “Зоряний” в Молодій Гвардії я не просто отримала характеристику про проходження практики, а найголовніше – я переборола свої страхи, навчилась долати труднощі, отримала гарний досвід у спілкуванні з дітьми та колективом.

В мене не відбилося бажання кинути все і поїхати додому, а навпаки я вирішила залишитися й на літні зміни. Здається, що це були найнасиченіші 3 тижні мого життя. Тепер я можу з впевненістю сказати, що це одне із найважніших випробувань в моєму житті, яке я успішно пройшла і стала дорослішою. Я навчилася бути відповідальнішою, розуміти дітей, їх бажання, розмовляти з ними і найбільше – любити.

Немає нічого кращого, коли обнімає дитина, хоча є – коли обнімає відразу тридцять дітей! Мені здається, що професія педагога-організатора не для всіх. Тому що тут потрібно забути про себе і жити лише дітьми. Бо на період зміни на твоїх плечах лежить велика відповідальність за життя і здоров’я дітей, за виховання у них гарних якостей, комунікативних навичок. Це важко. Особливо коди спиш по 2-3 години, іноді просто мрієш про день, який можна присвятити лише собі.

Але безмежна любов дітей, їх довіра дають щось більше.

Діонісова Каріна, ІІ курс 23 група