Враження студентів 33 групи (ОП “Психологія”) від проходження виробничої: соціально-психологічної практики

24 березня 2020

Ми, студенти 33 групи факультету соціальної та психологічної світи (навчаємося за освітньо-професійною програмою: Психологія), з 17 лютого по 12 березня 2020 р. проходили виробничу: соціально-психологічну практику на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 Уманської міської ради Черкаської області.

Під час проходження практики ми ознайомилися з основними напрямами і завданнями діяльності психолога, нормативними документами, які регулюють роботу психологічної служби даного закладу. Під час проходження практики нам вдалося дізнатися багато цікавої та нової для нас інформації. Більшість із нас навіть не уявляли, який об’єм роботи повинні виконувати соціальний педагог і практичний психолог.

Проходженням виробничої практики ми дуже задоволені, дирекція школи, практичний психолог та вчителі-предметники надавали цінні поради щодо налагодження взаємодії з учнями, проведення методик.

Під час практики нам вдалося налагодити дружні стосунки з учнями, що сприяло успішному виконанню завдань програми практики. Нами було проведено методики на визначення рівня пізнавальної, емоційно-мотиваційної сфери, характерологічних особливостей та міжособистісних стосунків. Особливо дітям сподобались проективні методики, зокрема методика «Неіснуюча тварина». Аналіз результатів методик дав можливість краще пізнати дітей, виявити їх індивідуальні особливості та врахувати при налагодженні взаємодії.

Нами були проведені також виховні години, зокрема ми допомагали класному керівникові у проведенні виховної години присвяченої 8 Березня. Варто зазначити, що учні були активними учасниками виховних годин.

Ми вдячні нашому факультету за можливість  пройти практику на базі закладу загальної середньої освіти. Адже практика дає необхідний досвід для майбутньої професійної діяльності.


Фото новини: