Відбувся семінар «Академічна доброчесність: культура сучасної освіти»

31 жовтня 2019

30 жовтня 2019 року на факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся семінар «Академічна доброчесність: культура сучасної освіти» за участю доктора педагогічних наук, професора, проректора з інноваційних досліджень та європейської інтеграції Коляди Наталії Миколаївни та завідувача редакційного відділу Руденко Вікторії Миколаївни.

Доповідачі у своїх виступах зазначили, що академічна доброчесність є моральним ядром академічної культури. Тому і, на часі, неможливий розвиток освіти та науки без дотримання стандартів та принципів академічної доброчесності. Стверджували, що пояснення основних засад академічної доброчесності студентам та молодим науковцям в процесі навчальної, виховної, наукової діяльності стає одним із найбільш важливих завдань. Також студенти були ознайомлені з рядом студентських видань Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та з основними вимогами до написання тез.

Академічна доброчесність є орієнтиром для досягнення успіху в науково-освітянській діяльності та є дієвим інструментом забезпечення і посилення якості освіти у закладах вищої освіти. До підтвердження вищезазначеного, процитуємо Мері А. Сіні, доктора філософії, проректора Коледжу при Університеті Меріленду (США), яка зазначає, що: «Ознакою освідченої особистості є вміння навчатись від інших та використовувати ці знання при створенні власних ідей і підходів, завжди віддаючи шану тим, хто торував їй цей інтелектуальний шлях. У цьому суть того, що називають академічною доброчесністю».


Фото новини: