Відбувся І Студентський конкурс наукових проектів «Подорожуємо без бар’єрів»

4 травня 2017

25 квітня на факультеті соціальної та психологічної освіти за сприяння Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму» відбувся І Студентський конкурс наукових проектів «Подорожуємо без бар’єрів».

Поважними гостями та членами комісії заходу були: Кравченко Оксана Олексіївна – декан факультету соціальної та психологічної освіти, Каштан Сергій Миколайович – виконавчий директор Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму», заслужений соціальний працівник соціальної сфери України, Бояр Вікторія Іванівна – провідний фахівець з соціальної реабілітації Черкаси НСЕК, Бондаренко Галина Василівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, координатор школи передового досвіду «Школа соціальних знань» та Перфільєва Майя Володимирівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, координатор центру соціальної та освітньої інтеграції студентів з інвалідністю «Без бар’єрів».

Туризм – це слово відоме і близьке кожній людині, адже всі ми любимо подорожувати, відкривати для себе нові місця і підкорювати нові вершини.

А що ми знаємо про туризм для людей з інвалідністю? Чи  мають вони можливість вільно подорожувати? Чи пристосовані туристичні об’єкти нашої держави до потреб такої особливої категорії  сусільства? Протягом місяця студенти нашого факультету розробляли соціальні проекти на дану тематику, ширше розкриваючи дане питання.

Отож, на конкурсі свої проекти представили такі групи 25, 34, 32, 16, 15, 32П, 33, 11, 14, 24, 22, 13, 42 і 410 групи ФСПО. Пристутні учасники заходу змогли переконатися, що інклюзивний реабілітаційно-соціальний туризм можливий і в Україні за умови постійного розвитку.

Сергій Миколайович та Вікторія Іванівна зазначили, що всі проекти є перспективними та цікавими. Всі учасники заходу були нагородженні сертифікатами, а подарунки від Сергія Миколайовича та Вікторії Іванівни отримали з найкращі проекти студентка 32 групи Цихоня Світлана, студентка 34 групи Кравченко Анна та студентка 410 Кокоша Антоніна.

Отож, ми вкотре переконалися в тому, що люди з інвалідністю можуть долати великі відстані, здійснювати сходження на найвищі вершини планети, здійснювати тривалі туристичні подорожі. Активні, цілеспрямовані люди з інвалідністю своєю твердою волею переконують у тому, що фізичні можливості людини можуть бути обмеженими, та сила духу — ніколи!

Тож дякуємо нашим студентам, які на прикладах розроблених проектів продемонстрували, що туризм в нашій країні може бути доступний для всіх.


Фото новини: