Відзначення Дня захисту дітей в Уманському районі

13 червня 2016

1

         Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої  країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується  про них і допомагає їм.

       Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів української молоді, забезпечити їх належний рівень виховання і дотримання прав дитини.

       Тому вже доброю традицією для Уманського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стало вітати дітей району із Днем захисту дітей.

2

3

       З нагоди відзначення Дня захисту дітей центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено ряд заходів для дітей різних категорій Уманського району. Зокрема, спільно із спеціалістами Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Центру розвитку сім’ї «I’M FAMILY» відвідано Ладижинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат.

      Під час зустрічі із представниками області та району вихованці школи-інтернат мали можливість взяти участь у захоплюючому дійстві, що мало назву «Фіксі-шоу», побачити шоу мильних бульбашок  та поринути в райдужну країну фарб і химерних форм та отримати від представників Центру розвитку сім’ї подарунки на згадку про гарно проведене дозвілля.

4

5

Також, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу району центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено екскурсію по дендрологічному парку «Софіївка». На території парку дітям було запропоновано взяти участь у розважальному квесті «Веселкова палітра», який провели волонтери факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету  ім. Павла Тичини під керівництвом координатора студентсько-психологічної служби Полушиної Альвіни. В ході заходу діти розважались, брали участь у різноманітних іграх, розвагах та виконували різні завдання.

6

7

На початку зустрічі з дітьми директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Гущина привітала дітей із початком літа та Днем захисту дітей та побажала їм міцного здоров’я, вдалого літнього відпочинку та незабутніх вражень від проведених літніх канікул. По завершенню заходу, кожен учасник свята отримав солодкі подарунки на згадку про святкування Дня захисту дітей.

Цікавою для вихованців прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу стала зустріч із отаманом та осавулом  міськрайонної організації «Уманське козацтво», які розповіли дітям про історію виникнення козацтва, про відомих українських діячів, які боролись за незалежність нашої країни та ознайомили їх із життям козаків, традиціями та історією рідного краю. На згадку про зустріч та День захисту дітей кожен із дітей отримав від організації подарунки.

9

10

Маємо надію, що цей святковий день надовго запам’ятається дітям, адже,  окрім подарунків, вони отримали ще один, значно коштовніший – великий запал радості, сміху та щастя.

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.

8