Відкриття VII зміни Національно-патріотичного табору для студентської молоді «Дія»

19 вересня 2017

Патріотизм і активна життєва позиція завжди є нагальною потребою і для людей, і для держави, а в ситуації, а якій опинилась зараз Україна, патріотизм взагалі є життєвою необхідністю. В арсеналі діяльності з патріотичного виховання підростаючого покоління є багато засобів і методів впливу. Однак головне — це включення кожної особистості в конкретну діяльність з творення й примноження багатства і краси своєї Вітчизни. Саме з такою ціллю в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на факультеті соціальної та психологічної освіти було впроваджено інноваційний проект Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія».

Свою роботу національно-патріотичний табір «Дія» урочисто розпочав 24 вересня 2014 року. За 2014 – 2017 навчальний рік було проведено шість змін роботи табору. Діяльність табору вкотре доводить, що активна життєва позиція, патріотична діяльність і свідомість для студентів нашого університету і зокрема, факультету – це не просто знайома термінологія, а реально вагома частина нашого студентського життя.

Важливо також  те, що студентська ініціативність має постійну підтримку. На  урочисте відкриття нової завітала начальник Відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Вдовиченко Наталія Вікторівна.

VII зміна пройде під гаслом «Студенти УДПУ  –  вивчаємо, знаємо і творимо історію України?!». Протягом табірної зміни студенти матимуть чудову можливість поспілкуватися з цікавими особистостями м. Умань, які працюють в різноманітних галузях освіти і культури. Всім відомо, що свідомий студент повинен цікавитись і знати історію, і перш за все ми маємо знати історію міста в якому навчаємось. Тож розпочати цикл цікавих лекцій і зустрічей ми вирішили саме з історії міста Умань, адже ні для кого не є секретом те, що Умань – це маленьке місто з надзвичайно цікавою та багатою історією. Надзвичайно цікаву лекцію-екскурсію вулицями нашого міста провів старший науковий співробітник відділу історії та природознавства Уманського краєзнавчого музею Давидюк Владислав Миронович. 

Тож дякуємо всім, хто долучається до роботи нашого табору, адже  саме ми – активна молодь, творимо і пишемо нашу історію не тільки нашого міста, а й держави.

Фото новини: