В Києві відбувся Марш жінок

11 березня 2020

8 березня  в Києві відбувся Марш жінок. За даними ЗМІ та поліції участь у заході взяли декілька тисяч учасників та учасниць. Вони виступали за ратифікацію Стамбульської конвенції, яка передбачає криміналізацію насильства стосовно жінок. Також організатори заходу виступали проти сексизму та дискримінації жінок.

Серед учасників маршу також були представники посольств, різноманітних громадських неурядових та міжнародних організацій. Зокрема, в  колоні Amnesty International Ukraine був студент факультету соціальної та психологічної освіти, студентський координатор гендерного освітнього центру Компанієць Микола.

Учасники маршу вигукували «права жінок – права людини», «права людини – понад усе», «бунтуй, кохай, права не віддавай» тощо.

«Я вірю в те, що наявність у людини тих чи інших статевих ознак, лише частково корелює її здібності, що я постійно бачу як люди через стереотипи знаходяться не на своїх місцях. Дівчата насильно змушують себе куховарити, коли насправді бажають записатися на бокс; Хлопці страждають, вивчаючи кодування, адже кар’єра співака – це не для хлопців. Спроба донести до людей свободу від стереотипів – лише одна з багатьох причин, чому я приїхав на Марш жінок. Справжній чоловік (чит. людина) не боїться гендерної рівності» – зазначає учасник маршу з Рівного Тора Мейхер.


Фото новини: