В рамках проходження практики студенти відвідали обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м.Умань

25 жовтня 2017

В рамках проходження практики, студенти 2 курсу ФСПО, які навчаються за напрямком соціальна робота відвідали обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м.Умань, який знаходиться за адресою вул. Івана Гонти, 12.

Як стало відомо, цей заклад було створено 24.02.2012 року на базі колишнього Уманського дитячого притулку. В центрі постійно перебувають до 40 дітей віком від 3 до 18 років.

До цього закладу потрапляють різні вихованці. Дехто з них — сироти, які чекають на всиновлення. Деяких забирають з неблагополучних сімей соціальні працівники. Потрапивши до цього центру, діти отримують соціальну та психологічну допомогу, яка сприяє їхній реабілітації. Максимальний термін перебування вихованців в цьому закладі складає 9 місяців.

Відмінною рисою центру є те, що робота проводиться не лише з дітьми, а й з батьками. Для них влаштовують тренінги та проводять бесіди. Адже найпершою метою цього центру є повернення дитини в біологічну родину.

Безперечно, студенти залишилися задоволеними таким ознайомлюючим візитом до цього закладу соціальної сфери, адже кожен із них отримав ще більше нової інформації для усвідомлення сутності соціальної роботи.


Фото новини: