Нові горизонти співпраці факультету із закладами загальної середньої освіти регіону

15 лютого 2019

Вагомим здобутком кафедри педагогіки та освітнього менеджменту (завідувач – доктор пед. наук, професор Олександр Коберник) та факультету соціальної та психологічної освіти (декан – доктор пед. наук, професор Оксана Кравченко) є постійне розширення мережі контактів із закладами загальної середньої освіти, підвищення рівня професійної компетентності керівників шкіл у процесі навчання за магістерською освітньо-професійною програмою «Управління закладом освіти», обмін досвідом професорсько-викладацького складу факультету та вчителів  щодо побудови Нової української школи. Така співпраця фактично створює мережу взаємодії, в якій кожна із сторін отримує обопільну користь.

Свідченням дієвої та продуктивної співпраці кафедри педагогіки та освітнього менеджменту факультету соціальної та психологічної освіти стало проведення низки науково-методичних заходів. Так 14 лютого 2019 року відбувся Регіональний науково-методичний семінар на тему: «Модернізація управління закладами загальної середньої освіти». Учасниками семінару стали понад двадцять директорів закладів загальної середньої освіти Лисянського району, керівник відділу освіти та методисти районного методичного кабінету, професорсько-викладацький склад кафедри педагогіки та освітнього менеджменту.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся ректор Олександр Безлюдний, який розповів про сьогодення та досягнення університету.

У теоретичній частині семінару виступаючі виголосили низку наукових доповідей з актуальних питань: імідж сучасного закладу загальної середньої освіти (д.пед.н., проф., завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олександр Коберник); ІКТ в управлінні закладом загальної середньої освіти (к.пед.наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Надія Стеценко); семестрова цикло-блокова система організації  навчання: із досвіду роботи Уманського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 – колегіуму» (директор Любов Матвієнко); інновації ЗНО 2019 р. (помічник ректора, к. пед.н, доцент Світлана Цимбал-Слатвінська).

У практичній частині семінару проведено тренінг з розвитку лідерської компетентності керівника закладу загальної середньої освіти (к.пед.наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Валентина Бойченко).

У підсумку семінару було окреслено основі завдання нового етапу освітньо-наукової співпраці.  Організатори та учасники заходу висловили  надію, що прагнення до ідеалів Нової української школи, взаємна підтримка та натхнення, віра в свою здатність модернізувати українську освіту дасть змогу досягти вагомих здобутків як в школах та в університеті, так і в національній системі освіти.


Фото новини: