В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини стартувала програма неформальної освіти (програма особистісного та професійного розвитку студентської молоді «МОЛОДЬ, ОСВІТА, ПОЛІТИКА».

10 березня 2021

4 березня 2021 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини стартувала програма неформальної освіти (програма особистісного та професійного розвитку студентської молоді «МОЛОДЬ, ОСВІТА, ПОЛІТИКА».

4 насичені модулі навчальної програми (Особистісний та професійний розвиток; Робота в команді; Громадський розвиток; Практичний досвід), 10 спікерів, 21 учасник.

Мета програми – створення умов для особистісного та професійного розвитку студентської молоді в закладі вищої освіти відповідно до Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021 – 2025 роки.

Завдання програми:

  • сприяти особистісному, професійному та соціальному розвитку студентської молоді;
  • підвищувати рівень обізнаності молоді щодо їх участі у суспільному житті, в діяльності громадського суспільства (молодіжних організацій, студентському самоврядування, волонтерської діяльності) / дати учасникам розуміння механізмів роботи таких організацій;
  • ознайомити студентську молодь з інвалідністю про свої права, обов’язки та можливості для розвитку власного потенціалу і самореалізації у своїй громаді;
  • підвищувати рівень обізнаності та активності студентської молоді в політичному житті громади;
  • сприяти розвитку лідерських навичок учасників програми;
  • сприяти розвитку цінностей доброчесності та прозорості у студентської молоді.

Впродовж березня місяця на учасників програми чекає тренінги, семінари, практична робота та обговорення практичного досвіду спікерів, рефлексії, командотворення, наставництво.

Учасники програми – це креативна, ініціативна, мотивована студентська молодь, яка бажає втілювати ідеї та проєкти для розвитку свого університету, своєї громади.

Програму відкрили: Кравченко Оксана Олексіївна, доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, декан факультету соціальної та психологічної освіти, Албул Ірина Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та Левченко Наталія Володимирівна, керівник молодіжного центру «START», кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, докторант.

Модератор програми – Тетяна Тарасюк, здобувач вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти, координатор з неформальної освіти молодіжного центру «START».


Фото новини: