Гендерна культура молоді

3 жовтня 2017

Подорожі навчають більше, ніж будь-що інше.

Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома

(Анатоль Франс)

У січні 2017 року ініціативна група гендерного Центру подала проектну пропозицію та виборола гранд на реалізацію програми «Гендерна культура молоді».

З метою реалізації програми декан факультету Кравченко О. О., координаторка Центру Войтовська А. І.,  активісти та волонтери Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» та гендерного Центру, відвідавши Черкаський художній музей, здійснили гендерну експертизу творчості чоловіків та жінок, прослідкували творення архетипів фемінності та маскулінності.

По закінченню екскурсії всі учасники перебували під великим враженням, адже отримали можливість за один день поринути у глибини віків та торкнутися  до прекрасного.

Студентів вразило те, що в живописі 99% авторів чоловіків. Логічним постає питання: «Чому»?…….. Учасники та учасниці довго шукали відповідь на це питання.

Подорожуючи, людина відкриває не тільки нові для себе місця, а й саму себе. Тому, реалізація проекту є надзвичайно важливою для культурно-емоційного розвитку особистості молодої людини, її становлення на шляху до самовдосконалення.

Маємо сподівання, що  проект вплинув на студентство, підвищив гендерну культуру молоді,  закріпив ідеї гендерної рівності  та гендерних підходів.

Організатори та учасники заходу висловлюють щиру подяку за плідну співпрацю та підтримку Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту  Черкаської обласної державної адміністрації.