Два ЗВО Черкащини – у топ-100 найпопулярніших в Україні

27 липня 2019

Черкаський національний та Уманський державний університети потрапили до сотні найпопулярніших серед абітурієнтів цьогоріч. Таке рейтингове оцінювання закладів вищої освіти склали за даними іформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA».

Нині до навчальних закладів подали більше 1 млн 500 тисяч заяв від вступників. Зокрема 922 тисячі заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас) на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та медичного магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання.

Як і минулого року, лідерами за кількістю заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Четверту та п’яту сходинку посідають Національний університет «Львівська політехніка» та Київський національний торговельно-економічний університет.

Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького на 38 позиції. Сюди подали понад 5,6 тис. заяв до вступу. Уманський державний педагогічний університет ім. П. Тичини – на 78 місці (більше 3,3 тис. заяв).

Джерело: Прес-служба ОДА

Довідково:

Інформаційна система Вступ.ОСВІТА.UA публікує поточні рейтинги абітурієнтів на більш ніж 78 000 конкурсних пропозицій від всіх університетів, інститутів, академій, коледжів та технікумів України, що здійснюють прийом абітурієнтів для здобуття ступенів молодшого спеціаліста, бакалавра або магістра.