День відмови від куріння

22 листопада 2017

Щорічно в третій четвер листопада в ряді західних країн світу відзначається День відмови від куріння (No Smoking Day). Він був встановлений Американським онкологічним товариством (American Cancer Society) в 1977 році.

Ідея Міжнародного дня відмови від куріння – сприяти зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення в боротьбу проти куріння всіх верств населення, профілактика тютюнопаління й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

Тому в рамках Дня відмови від куріння студенти 23 групи провели виховний та профілактичний захід  «Геть паління! Ми – здорове покоління!» для студентів факультету.

Студенти  проінформовані про шкідливість куріння для самого курця та оточуючих. Продемонстровано відеоролики про шкідливість паління. Також провели акцію «Обміняй сигарету на цукерку».

Були запрошені представники «Клініки дружньої до молоді», практичний психолог, керівник КДМ – Круглій Наталія Володимирівна та сестра медична кабінету КДМ – Шевченко Тетяна Олександрівна, які наголосили на міфах та стереотипах про паління.

Маємо сподівання, що наші студенти обирають здорове та щасливе майбутнє, в якому немає місця шкідливим звичкам і, зокрема, палінню!