Вакцинація – потужний захист у боротьбі з COVID-19

До уваги бажаючих вакцинуватися!

Нагадуємо, що пункт вакцинації в Уманському державному педагогічному університеті імені  Павла Тичини працює щоп’ятниці у медпункті (каб. №102, вул. Садова 2, корпус №1(адмінприміщення) з 12.00 до 15.00 години. Здобувачі освіти, бажаючі вакцинуватися, можуть заповнити анкету.

Щоб дізнатися детальніше про вакцинацію прослухайте лекцію

«Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – пояснив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Уряд затвердив порядок відсторонення освітян та чиновників, які відмовляться вакцинуватися від СOVID-19. Таку постанову затверджено 20 жовтня. Вона дозволяє керівникам державних органів, підприємств, установ та закладів освіти відстороняти від роботи невакцинованих працівників. Норма почне діяти з 8 листопада. Постанова не стосується тих, хто мають протипоказання до вакцинації та надали медичний висновок про це.

Відсторонення від роботи на час карантину проходитиме без збереження зарплати і триватиме, допоки працівник не надасть підтвердження вакцинації чи протипоказань до неї.

«Відсторонення працівників здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються.», – йдеться в постанові.

Перелік професій, представники яких зобов’язані щеплюватися, Міністерство охорони здоров’я України затвердило раніше.