«Етичні навички спілкування зі студентами з особливими освітніми потребами»

11 квітня 2019

10.04.2019 року для студентів другого курсу було проведено лекцію-бесіду на тему «Етичні правила спілкування зі студентами, що мають особливі освітні потреби». Організатором була аспірантка нашого факультету Таран Альона Михайлівна.

Лекція проходила у формі запитання-відповідь.

Першим кроком у роботі було розібрати зі студентами зміст поняття «інклюзія» та «інклюзивна освіта», для того, щоб надалі полегшити роботу.

Розглянуто термін «Особи з особливими освітніми потребами» – стосується осіб, які потребують додаткової навчальної, медичної і соціальної підтримки з метою покращання здоров’я, розвитку, навчання, якості життя, участі в громаді, тобто їх включення. Сьогодні в Україні немає єдиної офіційної термінології для характеристики дітей з особливими освітніми потребами.

Також було уточнено, які права та обов’язки має дана категорія.

У ході лекції було встановлено, що не всі студенти розуміють як потрібно спілкуватися зі студентами, що мають особливі освітні потреби. Тому їм було запропоновано основні правила спілкування з такими категоріями:

Для закріплення знань було продемонстровано відео-ролик з виступом Ангеліни Чендарової, яка розповіла про себе, про суспільство, та його так би мовити «безбар’єрність».


Фото та відео новини: