Захист практики студентів 25 групи

5 грудня 2016

1

30.11.2016 року відбувся захист практики студентами 25-ої групи факультету соціальної та психологічної освіти. Практика проходила в Уманській  загальноосвітній школі №11 ім. Миколи Платоновича Бажана. Керівник практики – канд.. п. наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи – Клименко Юлія Анатоліївна.

Під час захисту практики студенти поділилися здобутим під час практики досвідом взаємодії з учнями школи, соціальним педагогом, вчителями, адміністрацією. Кожен студент розповів про здобуті за час практики знання, навики а також особисті висновки та враження.

2

Студенти представили результати своєї роботи у школі. Усім студентам вдалося справитися із поставленими завданнями практики, серед яких: налагодження контактів з учнями та персоналом школи, вивчення складових професійної діяльності соціального педагога, ознайомлення з документацією соціального педагога, проведення виховних заходів. Результати роботи студентів представлені у звітних папках.
Процедура захисту відбувалася у теплій атмосфері та представила собою простір для обміну досвідом, здобутими навичками, спогадами та емоційними враженнями від першого ознайомлення з майбутньою професією на практиці, в дії.

3

Зі слів студентів про практику:

«Практика сприяла тому, щоб ми могли точніше познайомитися зі своєю професією та спробувати ролі як соціального педагога так і классного керівника в дії. Ми ознайомилися із кабінетом соціального педагога, веденням його обов`язкової документації, спілкувалися та спостерігали за учнями школи під час навчального процесу, власноруч розробляли та проводили виховні години із дітьми.

У школі ми навчилися встановлювати контакти як із дорослими так і з малими, стали впевненішими у собі та головне, що ми винесли із практики – це усвідомлення того, наскільки важливою, необхідною та актуальною є професія соціального педагога».