Зустріч студентів факультету з козаками та учасниками АТО

25 лютого 2019

Патріотизм і активна життєва позиція завжди є нагальною потребою і для людей, і для держави, а в ситуації, а якій опинилась зараз Україна, патріотизм взагалі є життєвою необхідністю. В арсеналі діяльності з патріотичного виховання підростаючого покоління є багато засобів і методів впливу. Однак головне — це включення кожної особистості в конкретну діяльність з творення й примноження багатства і краси своєї Вітчизни.

Ризикуючи власним життям, наші земляки виступили на захист суверенітету Батьківщини, мирного життя мешканців сходу. З нагоди вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні АТО студенти факультету соціальної та психологічної освіти мали змогу зустрітися зі справжніми козаками Маньківського січового куреня, які в непростий для України час стали на захист її суверенітету.

Відповідаючи на численні запитання студентів, вони розповідали про своє ставлення до подій, про досягнення та невдачі. Багато говорили про патріотизм. Коли йде загроза державності, треба єднатися. У важкій, загрозливій для миру ситуації справжні герої встають та йдуть захищати Батьківщину. Ради миру і спокою на своїй землі воїни, справжні патріоти не роздумують, а стають у ряди охоронців, бо є така професія – захищати Батьківщину. Всі присутні на зустрічі воїни саме такими і є: добровольцями пішли боронити рідну землю. Щоб не хвилювались їх рідні, вони спершу і не говорили, де знаходяться, їх короткі розмови по телефону завершувались фразою: «У мене все добре».

От і на зустрічі в основному дякували за підтримку, яку їм надають земляки. На фронті вони були найбільш забезпеченими із усіх військових. Від жителів Уманщини, місцевої влади, і в тому числі представників УДПУ вони отримували одяг і харчі, ліки. Особливо вдячні за подаровані тепловізори та прилади нічного бачення, які врятували їм життя на фронті.

Небагатослівні воїни просто констатували: «Із завданнями справлялися». А от студентам, майбутнім педагогам, бажали, щоб вони добросовісно вчилися, а потім добре вчили дітей і тоді Україна матиме справжніх патріотів, професіоналів, котрі будуватимуть нове, заможне і красиве життя. Україна неодмінно розквітне!

На завершення теплої і приємної, хвилююче-щемливої зустрічі бійці разом із всіма присутніми виконали Гімн України.


Фото новини: