Калейдоскоп подій «Громада, дружня до дітей та молоді»

5 серпня 2020

У 2020 році 33 українських громади беруть участь у реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». У цих громадах проживає понад 9 млн. осіб, що становить 22% населення країни. Місто Умань, на рівні із такими містами, як Кременчук, Вінниця, Одеса, Львів, ще в кінці 2018 року отримало міжнародний статус кандидата престижної світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Представники факультету соціальної та психологічної освіти також активно залучаються до реалізації заходів, які спрямовані на самореалізацію дітей та молоді, а також попередженню негативних проявів в поведінці.

Зокрема для реалізації Цілі № 1 «Право на визнання, повагу та справедливе ставлення» волонтерами факультету було проведено цикл тренінгів «Не мовчи», для учнів 5-11 класів Під час тренінгів школярі детальніше познайомились з таким поняттям, як «булінг», вчилися визначати причини та наслідки своїх вчинків, а найголовніше вчились комунікації в учнівському колективі, та методам і прийомам які допомагають уникнути проявів агресії в школах.

Відповідно до цілі №2 «Право бути почутим» щорічно проводиться фестиваль соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!». Мета такого заходу використовуючи принцип «рівний – рівному», донести до молодих людей важливість подолання соціальних проблем та соціальних хвороб, збільшити коло однодумців та показати шляхи розв’язання цих проблем очима учнівської та студентської молоді.

У 2020 році представники факультету проходили навчання за програмою «Як забезпечити активну участь дітей та молоді у житті громади»


Фото новини: