Козацькому роду немає переводу

16 жовтня 2017

14 жовтня українці святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України. Це свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні та гордості за її ратну справу. І саме в такий знаменний для нашої держави день ми вирішили закрити VII зміну діяльності Національно-патріотичного табору для студентської молоді «Дія», який функціонує на базі факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини.
Отож, детальніше про дійство, яке відбулося сьогодні. Аби студенти дійсно проникнулись атмосферою справжнього козацького свята, ми запросили козаків Маньківського Січового куреня, які розповіли про особливості життя козаків, їх розпорядок, звичаї, закони та обряди, окрім того гості нашого свята займаються також волонтерською діяльністю та активно підтримують наших героїв-солдат, які відстоюють незалежність України на Сході.
Також був облаштований міні-музей стародавніх предметів посуду, речей, які використовувались в господарстві та зразки козацької зброї, віднайденої на території Черкаської області.
Під час свого виступу отаман Славомир зробив не лише екскурс в історію українського козацтва, а й також продемонстрував деякі прийоми рукопашного бою та мистецтво володіння шаблею. Студенти приймали активну участь в козацьких конкурсах та забавах, слухали козацьких пісень та почули  справжню козацьку присягу на вірність українському народу.
Отож, вкотре ми переконуємось, що ми маємо славну історію, справжніх героїв та патріотів своєї Батьківщини, а завдання нас, як студентства – берегти  історію та творити світле майбутнє нашої держави. Тож нехай Покрова Пресвятої Богородиці благословляє всіх нас на добрі справи, самопожертву заради ближнього, зміцнює нашу віру, дарує нам усім наснагу та мир!


Фото новини: