Кращого волонтера ФСПО – 2016 визначено

31 травня 2016

Z9K80vPnkE0

Наталія Пуга студентка 12 групи, стала кращим волонтером 2016 року.

Це не просто студентка, ця дівчина живе у волонтерстві, вступивши тільки на І курс Наталія одразу знайшла своє покликання – допомога людям. Завжди усміхнена та позитивна, ініціативна та неординарна у своїх ідеях. По праву заслужила цей титул.

Які ж емоції були в Наталії після нагородження, ми вирішили поцікавитись:

Як на мене, навчити волонтерству неможливо. Але можна прищепити та розвинути смак до волонтерства, відчути й оцінити суспільну користь, яку приносить робота на добровільних засадах.

До того ж, волонтерство – це не просто прояв доброї волі, а й велика відповідальність. І цю відповідальність, з одного боку, розділяють організації, що залучають волонтерську працю, а з іншого – активні, небайдужі люди, волонтери. Людина, яка хоче волонтерити, має це робити свідомо та відповідально. Для волонтера не достатньо бути просто добрим, потрібно бачити кінцеву мету своєї роботи, розуміти, яку суспільну користь вона приносить, усвідомлювати, що особисто йому дає волонтерство, які розвиває риси характеру, професійні навички тощо. До того ж, волонтер має знати свої права й обов’язки. Організація, яка залучає волонтерів, також має бути свідомою і відповідальною у роботі з добровольцями, створювати всі необхідні для них умови, поважати їхні права та людську гідність.
Я хочу подякувати Полушиній Альвіні, яка допомогла мені опанувати волонтерство, приєднатись до волонтерської сім’ї і побачити світ маленьких дітей.