Круглий стіл у МОН України «Гендерна рівність в освіті»

24 березня 2017

Представники Центру гендерної освіти ФСПО в котрий раз були запрошені у Міністерство освіти і науки України  на круглий стіл «Гендерна рівність в освіті»,  за участі заступника Міністра освіти і науки України Романа Греби, який повідомив, що Міністерство освіти і науки України розробило Стратегію наскрізного впровадження гендерного компоненту в освіту «Освіта: гендерний вимір 2020». Цей документ уже пройшов громадське обговорення, необхідні погодження і після доопрацювання, протягом найближчого місяця, буде внесений для затвердження Урядом. За його словами, Стратегією, зокрема, передбачено інститут радництва з гендерних питань та моніторинг паритетності представлення жінок і чоловіків в управлінні вишами. Окремо Роман Греба відзначив, що вже зараз у МОН працює Робоча група з питань політики гендерної рівності та протидії дискримінації в освіті. У сфері вищої освіти діє й Всеукраїнська мережа осередків гендерної освіти у ВНЗ, яка надає підвищення кваліфікації з гендерних питань педагогам вищої школи. Пишаємось тим, що Центр гендерної освіти ФСПО входить у зазначену мережу!

На заході також були присутні  Світлана Войцеховська, народний депутат України, cпівголова МФО «Рівні можливості» та представниці Посольства Держави Ізраїль в Україні.

На круглому столі піднімалися питання розвитку гендерної рівності в освіті, а також співпраці з міжнародними партнерами.

Ольга Цуприкова, координаторка проектів Посольства Держави Ізраїль в Україні представила проект агенції з розвитку міжнародного співробітництва МЗС Ізраїлю MASHAV.

Зазначимо, що завдяки підтримці «МАШАВ» у 2016 році в м. Умані відкрили пункт невідкладної медичної допомоги (14 одиниць нової медичної техніки з’явилося у реанімаційному відділенні міської лікарні).

Катерина Руденко,  бізнес-консультантка та тренерка презентувала навчальні  програми з гендерної рівності в Ізраїлі.

Наталія Мазор,  бізнес-консультантка та тренерка презентувала проект Economic Empowerment for Women (EEW) та досвід співпраці з ним щодо закріплення економічної ролі жінок.