Лекція козаків «Маньківського Січового Куреня»

20 жовтня 2016

1

14 жовтня – українці святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

2

3

Патріотизм завжди є нагальною потребою і для людей, і для держави, а в ситуації, в якій опинилась зараз Україна, патріотизм взагалі є життєвою необхідністю.

4

5

В арсеналі діяльності з патріотичного виховання підростаючого покоління є багато засобів і методів впливу. Однак головне — це включення кожної особистості в конкретну діяльність з творення й примноження багатства і краси своєї Вітчизни.

6

7

На нашому факультеті 14 жовтня ознаменувалось відкриттям V зміни Національно-патріотичного табору «ДІЯ». V зміна табору пройде під гаслом «Молодь діє – держава процвітає».

На святі був присутній отаман «Маньківського Січового Куреня» – Славомир, який розповів про особливості козаків, їх розпорядок та закони.

8

9

Також були продемонстровані стародавні предмети посуду та речі які зазвичай використовувалися в господарстві.

10

11

Під час свого виступу Славомир не тільки розповідав теорію про життя козаків, але й, разом зі своїми побратимами, показав деякі прийоми з бойового гопака, а також деякі прийоми з рукопашного бою.

12

13

Також до слова був запрошений учасник АТО, студент факультету соціальної та психологічної освіти, Владика Віталій, який на власному досвіді розповів про реалії війни на Сході, під час виступів усі студенти мали можливість задавати питання, які їх цікавлять та приймати активну участь у конкурсах та змаганнях.

15

dsc_5176