Лекція про історію Умані

16 травня 2016

AycQUQ1PkK4

11 травня до річниці першої згадки про місто Умань – його 400-річчя, науковим співробітником Уманського краєзнавчого музею для студентів факультету соціальної та психологічної освіти було проведено лекцію про історію Умані. Інформація сприймалась студентами досить емоційно, адже деякі сторінки історії рідного міста були настільки приголомшливі, що важко було стримати здивування.

 wzKUJUH6HZM

Історик в основному розповідав про будівлі, які знаходились по вулиці Садовій в період з 1916 року і до сьогодення. 
wuuSCzn2wBQ

Було багато інформації також про освітні та промислові заклади міста, яких зараз навіть немає на мапі міста. Корисно для студентства було почути про рідний університет, які будівлі були на місці УДПУ раніше, якою була історія цих будівель до того, як з’явився Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

GugUI0-XaMc

По закінченню лекції декан факультету Оксана Олексіївна Кравченко поділилась своїми враженнями від почутого, акцентувавши увагу на важливості знання історії свого краю для сучасної людини та подякувала гостю за гарну і змістовну розповідь. Сподіваємось це була не остання зустріч, чекаємо нових не менш цікавих лекцій.