Майдан. Мистецтво спротиву

23 листопада 2017

На сьогоднішній день знято безліч документальних фільмів, які містять в собі правдиві факти щодо подій трьорічної давності. 21 листопада для студентів ФСПО в рамках діяльності національно-патріотичного табору «Дія» було організовано  перегляд кінофільму – «Майдан. Мистецтво спротиву».

Фільм, знятий за всіма канонами західної телевізійної документалістики. Динамічний монтаж, багато закадрової музики, людських історій, розказаних від першої особи. Основну історію спротиву розповідає в кадрі сам режисер фільму – телеведучий, актор і письменник Антін Мухарський.

«Мало кому відомий, але доведений документально факт — вогонь української революції запалили митці. Саме вони 1-го грудня на Банковій кинули перші коктейлі Молотова, саме вони почали активну фазу протистояння на вул. Грушевського 19 січня», – пишуть автори фільму.

Але  фільм  «Майдан. Мистецтво спротиву» – це аж ніяк не ілюстрація до участі митців у Майдані та їхньої ролі в його перемозі. Це спроба осмислити, як мистецтво може вловити суспільні настрої, оформивши їх у цілком конкретні твори.

Тож, студенти отримали  можливість переглянути події Революції Гідності з точки зору сучасних українських митців.