Ми студенти УДПУ – вивчаємо, знаємо і творимо історію України?!

22 вересня 2017

На факультеті соціальної та психологічної освіти відбулася друга відкрита лекція в рамка діяльності VII зміни діяльності Національно-патріотичного табору для студентської молоді «Дія».

В якості лектора був запрошений викладач кафедри історії України Опацький  Ігор Юрійович, який є яскравим прикладом для наслідування, адже нещодавно він отримав стипендійний ґрант на реалізацію наукового проекту «Інтелектуальна спадщина родини Курінних в архівах США». Управа Наукового товариства ім. Шевченка в Сполучених Штатах Америки у липні 2017 р. ухвалила і затвердила науковий проект Ігоря Опацького, надала стипендію для його реалізації та запросила виступити із доповіддю в залі товариства у м. Нью-Йорк.

Ігор Юрійович розповідав про свій науковий  шлях, про можливості, які він отримав завдяки кропіткій праці. Окрім цього вів мову про тему свого наукового проекту, проводив паралелі між минулим і сучасністю, наводив цікаві приклади і аргументи.

Година лекція пролетіла непомітно, адже всі з головою поринули в досить не вимушену, не навантажену науковою термінологією розповідь молодого науковця. Тож дякуємо, Ігорю Юрієвичу за ще один цікавий екскурс сторінками історії України і пам’ятаємо про те, що народ, який не знає своєї історії, є народ сліпців, тому активно долучаємось до діяльності нашого табору і пізнаємо історію разом.