Міжнародний День Сім’ї

16 травня 2017

 «У світі є батьки і діти. Твої тато і мама – діти твоїх дідуся й бабусі. Рід людський складається із поколінь – це велика мудрість нашого буття. Повага, вшанування старших поколінь – закон нашого життя. Воля і слово старших – закон для всіх нас». В.Сухомлинський

15 травня, згідно рішення Генеральної Асамблеї ООН, у світі відзначають Міжнародний День Сім’ї. Ця традиція покликана привернути увагу суспільства до найважливішого соціального інституту та його проблем у сучасному світі.

Інститут сім’ї можна вважати першою та основною ланкою між суспільством та індивідом, які постійно взаємодіють. Рівень розвитку суспільства відбивається на сімейних стосунках, а сімейні стосунки впливають на соціальну позицію людини. Гармонійне та здорове суспільство починається із щасливої та здорової сім’ї.

 

Людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли її є кому підтримати, коли у неї є сім’я. Бо сім’я – це наша опора, це той причал, до якого пристаєш, ховаючись від бід та незгод, де знаходиш спокій та затишок. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого народу.

На факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся виховний захід «Моя мама. Моя сім’я», присвячений до Дня сім’ї та до Дня матері. Гостями заходу були вихованці дитячого будинку сімейного типу та батько-вихователь Рудник Микола Альбертович (с. Громи), студенти та викладачі факультету соціальної та психологічної освіти.

Організатори заходу:

Войтовська Алла – викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, співробітник Гендерного центру;

Алтиннік Катерина – студентка 4 курсу ФСПО.

Модератор заходу – Заєць Світлана Сергіївна – кандидат пед. наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, керівник Науково-практичного центру родинного виховання.