Навчальна: ознайомча практика у Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок»

6 листопада 2019

У рамках проходження навчальної: ознайомчої практики студенти факультету соціальної та психологічної освіти відвідали ряд закладів, що надають соціально-реаблітаційні послуги мешканцям Умані та району. Одним із таких закладів став Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

В рамках практики студентам вдалося дізнатися, що реабілітація здійснюється за індивідуальними реабілітаційними програмами, які відповідають особливостям кожної окремої дитини.

Майбутні соціальні працівники пізнали багато нового, що знадобиться їм в майбутній професійній діяльності. Студенти підсумували: «було приємно почути педагогів, які працюють з особливими дітьми. Вони своїм прикладом показали, як потрібно любити дітей, а також вселили віру в те, що всі діти мають рівні можливості.

Безумовно екскурсія сприяла формуванню уявлення студентів про роботу з даною категорією дітей та сприяла оптимізації навчального процесу через ознайомлення з основними напрямами роботи в організаціях, що здійснюють соціально-педагогічну та психологічну діяльність з дітьми та молоддю, а також з особливостями професійної діяльності спеціалістів різного профілю, що працюють в цих закладах.


Фото новини: