Настановча конференція з практики

13 жовтня 2016

1

На факультеті соціальної та психологічної освіти відбулася настановча конференція для студентів 2 курсу (210, 210 р та 211 групи). У роботі конференції також взяли участь викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (Бойко О. М. та Матрос О. О.), які виконуватимуть функції групових керівників та методистів.

img_20161005_142421

Роєнко С. О. зазначила, що ознайомча практика спрямована на  формування у студентів уявлення про їх майбутню професійному діяльність, вона забезпечує психологічну адаптацію студентів до обраної спеціальності соціального працівника, формує вміння здійснювати психологічну саморегуляцію поведінки й діяльності.

Даний вид практики організовується за пілотним принципом, що дозволяє за короткий термін охопити різні типи і види установ та служб різних організаційно-правових форм.

img_20161005_142430

Базами для проходження студентами практики виступають: комунальний заклад «Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умані» Черкаської обласної ради, комунальний заклад «Уманський навчально-реабілітаційний центр Черкаської обласної ради», Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Уманської міської ради, Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Уманської міської ради, Служба у справах дітей виконавчого комітету Уманської міської ради, Уманський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служба у справах дітей Уманської районної державної адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення м. Умані, благодійні фонди та ін.

Групові керівники ознайомили студентів із завданнями, визначеними програмою практики, та вимогами до оформлення звітної документації.

Для студентів також був проведений інструктаж з техніки безпеки під час проходження практики.