Х ЗМІНА «КРОК ЗА КРОКОМ ДО НОВОЇ АКАДЕМІЧНОЇ КУЛЬТУРИ»

Х зміна здійснювалася під гаслом «Крок за кроком до нової академічної культури»

(01.02.2019 – 30.05.2019)

За результатами проведення ІХ тематичної змін накопичено широкий спектр заходів різного спрямування, які вирізняються креативністю, новизною, оригінальністю, і найголовніше – соціальною спрямованістю.

А саме  100 років тому, 22 січня 1919 року, у Києві відбулася подія, за яку українці боролися впродовж багатьох століть — урочисте проголошення воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-української Республіки у соборну Українську державу.
На факультеті соціальної та психологічної освіти була проведена акція, приурочена до цієї знаменної події. Дистанційно студенти долучилися до живого ланцюга, що є символом об’єднання всіх земель нашої країни, її цілісності і єдності народу. Адже тільки від єдності дій та соборності душ залежить майбутнє держави.

Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.


Афганська війна тривала з 1979 до 1989 рік і стала для СРСР найбільш жорстоким і кровопролитним полем бою, розгорнутим після Великої Вітчизняної війни. Більше 2500 українців не повернулися з Афганістану, 72 людини вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4687 з них повернулися в рідні домівки інвалідами.
Студенти факультету соціальної та психологічної освіти з національно-патріотичним табором «Дія» створили інформаційний пакет до цієї пам’ятної дати для того щоб ще раз нагадати усім про ці жахливі події.

Також до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та до дня вшанування Небесної сотні студенти І курсу відвідали тематичні екскурсії в краєзнавчому музеї.

На факультеті соціальної та психологічної освіти було проведено Патріотичний захід «Герої минулого в майбутньому», де Маньківські козаки розказали про часи майдану та свою діяльність.

Згодом, до дня фшануваня Небесної сотні студенти провели Реквієм Небесній сотні.

Також до дня рідної мови студенти провели акцію “Звучи, рідна мово!”, де пропонували студентам та викладачам УДПУ розказати/зачитати вірш українською. Табір «Дія» з національно-патріотичного виховання разом із студентським науковим товариство провели круглий стіл на тему: «Чесність починається з тебе», де студенти могли обговорити актуальні питання академічної доброчесності. А студенти 35 групи провели соціальне опитування «Крок за кроком до нової академічної культури».

Ряд заходів спрямованих на поширення інформації про академічну доброчесність завершив конкурс соціальних роликів на тему: «Академічна доброчесність – будуємо мости». До проекту долучилися студенти факультету соціальної та психологічної освіти, які презентували свої роботи у вигляді соціальних роликів. Усі учасники конкурсу отримали грамоти за свою роботу.