Науково-методологічний семінар з історії освіти у ДНПБ України ім. В.О. Сухомлинського НАПН України

3 листопада 2017

Викладачі факультету соціальної та психологічної освіти Албул Ірина Володимирівна та Полєхіна Вікторія Миколаївна взяли участь у роботі науково-методологічного семінару з історії освіти «Сучасні вимоги до організації та проведення історико-педагогічних досліджень», який відбувся  25 жовтня 2017 року у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені  В. О. Сухомлинського.

Мета проведення заходу – осмислення наявних і розроблення нових підходів до здійснення досліджень з історії вітчизняної та зарубіжної освіти, сприяння науковцям у реалізації дослідницьких завдань для одержання нового історико-педагогічного знання, популяризація історії освіти/педагогіки як важливого складника фахової підготовки освітян, підвищення їхньої кваліфікації.

Модератором семінару виступила О. В. Сухомлинська – доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, головний науковий співробітник відділу історії освіти ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського .

Почесні грамоти за плідну співпрацю вручала Л. Д. Березівська – доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського .  Такі грамоти передали завідувачу кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Коляді Н.М. і декану факультету соціальної та психологічної освіти Кравченко О.О.

Учасниками семінару були провідні вчені з наукових установ НАПН України, представники вищих навчальних закладів різних регіонів України, Педагогічного музею України, ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, зарубіжні науковці з Республіки Польща, докторанти, аспіранти.