ОЗНАЙОМЧА ЗУСТРІЧ ПРО МІЖНАРОДНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ СТУДЕНТСТВА ФСПО

26 вересня 2024

   24 вересня 2024 року на факультеті соціальної та психологічної освіти відбулась зустріч з міжнародної діяльності де дізналися багато корисної інформації про можливості міжнародної самореалізації. Адже Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини з року в рік бере активну участь у виконанні міжнародних програм у сфері вищої освіти. Зустріч проходила у змішаному форматі – очно та онлайн.

   З вітальним словом до зацікавлених учасників зібрання звернулася Катерина Ільніцька, начальниця відділу міжнародних зв’язків університету, щодо можливостей стажування та навчання за кордоном.

   Катерина Сергіївна детально презентувала, які види академічної мобільності існують та на які на зараз є актуальні пропозиції.

   Доповідач надала вичерпну інформацію щодо існуючих програм, вимог до претендентів та пакету документів, розповіла про програми і проєкти FULBRIGHT Ukraine, NAWA, Erasmus + UA, вказала на сторінки сайтів з відповідною інформацією. Вона відмітила, що Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини нині посилює свої лідерські позиції в сфері освіти у Європі і активно розвиває міжнародну співпрацю з провідними університетами світу. Тому, студентська молодь університету має гарну нагоду долучитися до реалізації різних міжнародних програм, конференцій, проектів і т.п.

   Про особливості організації міжнародної академічної мобільності, з можливостями програм мобільності та обміну студентами, а також із тонкощами здобуття міжнародних грантів на факультеті соціальної та психологічної освіти, про доступні міжнародні проєкти та програми детально розповіла заступник декана з міжнародної діяльності Ольга Бойко.

   Також на зустріч були запрошені студентки факультету Леся Федотова та Людмила Мельник, які стали учасниками літньої школи «Психологія міркування: теорія, практика та застосування», організованої факультетом психології та когнітивних наук Університету Адама Міцкевича в Познані, Польща. Дівчата в дуже цікавій формі презентували свою участь в літній школі, а студенти мали можливість отримати відповіді на запитання від учасниць міжнародної академічної мобільності.

   Учасники зустрічі активно задавали питання організаторам зустрічі, а також проявили високий інтерес й вмотивованість до участі у міжнародній діяльності.