Ознайомча практика студентів II курсу

7 листопада 2018

Практика студентів є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців різних кваліфікаційних рівнів на факультеті соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини і проводиться на базі закладів соціальних закладів міста Умань. У рамках ознайомчої практики студенти 21, 22 груп відвідали Уманський навчально-реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами, відомий не тільки в Україні, а й за її межами. Даний заклад почав функціонувати як будинок для дітей з вадами слуху. У 1989 році його було реорганізовано в Уманський дитячий будинок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку змішаного компенсуючого типу, а саме для дітей, які потребували корекції фізичного і психічного розвитку (з вадами слуху, мови, дефектами інтелекту, затримкою психічного розвитку) та дітей-сиріт.

Згодом, за рішенням Черкаської обласної ради від 26.12.2008 року №23-22/V заклад було передано в обласну комунальну власність (Головне управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації). Заклад неодноразово визнано нагородами державного та міжнародного значення.

Метою візиту студентів стала оптимізація процесу адаптації до нових умов навчання та майбутньої професії через ознайомлення студентів з основними напрямами роботи в організаціях такого типу, а також з особливостями професійної діяльності спеціалістів різного профілю, що працюють в даному закладі.

Керівник закладу, досвідчений висококваліфікований педагог Майданюк Вікторія Григорівна, провела екскурсію студентам, а згодом – прочитала лекцію, під час якої поділилася своїм великим практичним досвідом роботи з дітьми з обмеженими можливостями як в Україні, так і за її межами, дала цінні поради майбутнім соціальним працівникам, характеризуючи переваги і складності даної професії. Директор закладу зазначила, що успіх у її роботі – це любов до дітей, і не важливо, чи це діти з особливими потребами, чи звичайні!


Фото новини: