Передання досвіду НАТО-вської підготовки для студентів факультету

30 травня 2016

RPOcYetP6AQ

26.05.2016 Відбулась ознайомча лекція, для студентів які навчаються на військовій кафедрі. Гості цього заходу передали набутий досвід, який отримали на основі НАТО-вської підготовки. Досить важливим фактом є те, що студенти тримали не лише теоретичні знання, а ще й практичні.

Підготовка до лекції  була на найвищому рівні, до уваги присутніх було представлено: автомат Калашникова, пістолет Макарова, каски, бронежилети та багато іншого. Кожен хто бажав, міг спробувати себе у ролі справжнього солдата. Зібрати і розібрати автомат, на час.

DyVmfx3mf4o

kOtEVKvxEzA

Були практичні завдання, а саме: як рухатись в колоні при загрозі; яким чином проходити мінне поле, щоб не підірватися; як виносити пораненого з поля бою; які команди використовують для швидкого реагування.

Також було запропоновано декілька ситуацій, в яких потрібно було швидко вирішити та віддати наказ. Хочеться наголосити, ситуації були не з простих для їх рішення потрібно мати велику силу духу та розум.

QJc8DsP5Ep8

UPIGa5_Bggs

Наступна частина виступу включала в себе розповідь волонтерів, досить цікаво було слухати їх, адже такого не розкажуть по телевізору.  Кожного присутнього вразила така доброта одних, звичайних людей, до інших. Коли знаєш, що є не байдужі, на душі стає краще.

Багато було історій і про Донецький Аеропорт, до слів було додане відео, ці 20-ть хвилин дозволили кожному переоцінити своє бачення на події які відбуваються в Україні.

0WQWu8lDZuM

n9_cj_MVFcc

Згадано було і про історію козацтва Уманщини та теперішніх українських земель. Ця зустріч була неймовірно цікавою, бажаємо цим людям миру, добра та злагоди.