Попередження захворюваності на ВІЛ/СНІД серед учнівської молоді

14 грудня 2016

1

Здоров’я людини – одна з найбільших соціальних цінностей. Згідно з Конституцією України держава несе відповідальність перед людиною за свою діяльність, беручи зобов’язання забезпечити виховання здорового покоління, від чого значною мірою залежить стан розвитку країни, її економічний, інтелектуальний та духовний потенціал – ресурс розвитку суспільства. Соціально небезпечною проблемою для країни стала ВІЛ-інфекція. Як свідчить статистика, ситуація в Україні щодо епідемії ВІЛ/СНІДу – найгірша серед країн Східної Європи та Центральної Азії.

2

З нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з ВІЛ/СНІДом, напередодні 1 грудня 2016 року, директор Уманського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Гущина І. О. спільно із студентами факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Алтиннік К. та Мельничук А. організували та провели тренінг із учнями старших класів Паланської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «ВІЛ/СНІД: передбачити, уникнути, не захворіти!».

q1ewa4fvj28

Основна мета тренінгу полягала у ознайомленні підлітків із поняттями «ВІЛ-інфекція», «СНІД», сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІДу  в світі та в Україні; шляхами запобігання розповсюдженню ВІЛ та подолання наслідків епідемії; формуванні толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей і розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та  вчинки особи є гарантом запобігання ризику.

ohurqalw-vi

У ході проведення тренінгового заняття було проведено різноманітні вправи на знайомство та розширення розуміння даної проблеми в учнів; надано інформацію про походження ВІЛ/СНІДу, шляхи його передачі; ознайомлено із статистичними даними різних країн світу, в тому числі і в Україні; продемонстровано ряд відеороликів, в яких було широко та змістовно розкрито дану тематику.

oqs1xsalvis

По завершенню зустрічі учасникам тренінгу було вручено інформаціїні буклети та червоні стрічки, що стали символом боротьби з ВІЛ/СНІДом.

3

За інформацією Уманського районного центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді