Програми Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку

21 листопада 2019

Британська Рада – міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої полягає у поглибленні культурних зв’язків та освітніх можливостей. Ми сприяємо дружньому діалогу та кращому порозумінню між людьми у Великій Британії та в інших країнах. Ми робимо це за допомогою позитивного внеску у Велику Британію та країни, з якими співпрацюємо, – змінюючи життя, створюючи можливості, налагоджуючи зв’язки та довіру. Ми працюємо в більш ніж 100 країнах світу у сферах мистецтва та культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. Минулого року ми взаємодіяли з понад 75 мільйонами людей та охопили 758 мільйонів людей онлайн, трансляціями та публікаціями. З 1934 року ми є британською благодійною організацією, діяльність якої регулюється Королівською хартією і державними органами Великої Британії.  http://www.britishcouncil.org.ua

Програма Student Action допомагає учасникам зміцнити власні лідерські навички у реалізації соціальних ініціатив та освоїти інструменти впливу на якість вищої освіти у своєму університеті.

Однією з передумов реалізації реформи вищої освіти в Україні є розвиток лідерського потенціалу студентів та здобуття ними навичок зі створення ініціатив, спрямованих на підвищення ефективності та якості навчального процесу в університетах.

У Великій Британії студенти відіграють важливу роль в організації освітнього процесу. Їхня участь та вплив на покращення освіти та захисту прав студентів надзвичайно цінується. Враховуючи найкращі практики британської системи вищої освіти, Британська Рада в Україні сприяє розбудові студентського самоврядування та розвитку студентів-лідерів в Україні.

Програма розроблена Михайлом Винницьким (керівником Секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, викладачем НУ «Києво-Могилянська Академія», Львівської бізнес-школи УКУ та радником Міністра освіти і науки України).

 Учасники програми дізнаються про:

  • роль студентів в забезпеченні якості вищої освіти;
  • інструменти впливу на якість освіти в університетах;
  • особливості ведення діалогу та співпраці студентів з адміністрацією закладу вищої освіти;
  • роль органів студентського самоврядування і студентських організацій;
  • успішний досвід реалізації соціальних ініціатив в Україні та Великій Британії.

Цього року проект факультету соціальної та психологічної освіти «Академічна доброчесність як складова якості освітнього процесу в умовах ЗВО» стала переможцем у грантовому проекті для учасників програми Student Action

“Активні громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку.

Проект стартував в 2009 році та реалізується більше ніж у 68 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії, Північної та Південної Америки.

Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

В Україні проект розрахований на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогу та вирішенню конфліктів в масштабі всієї України, насамперед на Сході України.


Фото новини: