Проходження практики у Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради

16 травня 2017

Студенти 31 групи Малюх Валентина, Обараз Карина, Поляніцький Ярослав та Бевза Сергій мали можливість проходити практику у Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок». Під час проходження практики студенти мали змогу ознайомитись з закладом, його внутрішнім  графіком  роботи, кабінетною системою, та фахівцями. Також мали можливість дізнатися про завдання Центру, зрозуміти що фахівці, які там працюють  – це  дійсно  працівники  віддані  своїй  професії. Практика була насичена новою та доволі цікавою інформацією.

Ми мали можливість працювати з дітьми, проводити арт-терапевтичні заняття та переймати досвід  та особливості роботи фахівців.

Сам  Центр є дуже важливим для дітей, їхнього розвитку та самопізнання, а також  для їхніх батьків, адже психологічно важко прийняти стан своєї дитини. Вихованці Центру отримують кваліфіковану підтримку. На нашу думку, подібні Центри мають існувати і їх повинно бути набагато більше.

Ми у захваті від працівників  Центру, це дуже добрі та психологічно витримані  люди. Як  би  там не було, працювати з такими дітьми насправді важко. Дійсно, щиро вдячні за практику, можливість працювати в Центрі,  практика відкрила для нас  багато  нового, ми почали дивитися на деякі речі зовсім   по-іншому та  стали  більш  обізнаними  у  своїй майбутній  професійній  діяльності.

А також під час проходження практики в Центрі студентами було проведено благодійну акцію «Допоможи-це просто».

Мета акції:  збір коштів на придбання інвентарю для дітей.

Була розроблена та проведена 27 квітня 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті ім. Павла Тичини. До акції залучилися викладачі, студенти та декани університету.

Долучилися до акції викладачі та студенти нашого університету знайшлися небайдужі, які допомогли  зібрати необхідні кошти.

Ми зібрані кошти ми змогли  придбати  для  діток  необхідний для них інвентар, за що отримали  найбільш  цінну  винагороду – щирі посмішки дітей та  вдячність  адміністрації  Центру.