Підсумки виробничої практики майбутніх соціальних працівників

18 квітня 2017

  Нещодавно  на факультеті  соціальної та психологічної освіти підвели підсумки  виробничої  практики  з відривом від навчання студенти  ІV курсу 410, 41 та 48 групи (Напрям підготовки: 6.130102 Соціальна робота Спеціалізація: Практична психологія).

 Груповими  керівником та методистом із соціальної роботи були призначені  к. пед. н., професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Кравченко О. О., доценти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Заєць С. С.,  Полєхіна В. М., методистами  із психології –  викладачі кафедри психології Харченко Н. А.,  Гичко Ю. В.,  Іващенко О. А.

Базою  практики стали такі державні установи  як:   державне підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса; Управління праці та соціального захисту населення м. Умані;  Уманський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;  служба у справах дітей Уманської міської ради; Смілянський міськрайонний центр зайнятості;  Тальнівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;  Крижопільський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вінницької області;  Управління соціального захисту населення Козятинської районної державної адміністрації Вінницької області; Черкаський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Монастирищенського  та  Уманського району.

Метою  практики було  поглиблення та закріплення студентами теоретичних знань з соціальної роботи, одержаних при вивченні відповідних курсів; набуття студентами досвіду проведення досліджень і практичної соціальної роботи з різними категоріями населення та в різних галузях соціальної роботи; розвиток професійної самосвідомості та самовизначення студентів.

 Цікаво було спостерігати, як студенти демонстрували  набуття  практичного досвіду  в          організації діяльності соціального працівника в конкретній соціальній агенції.

  Студенти  під керівництвом своїх наставників готували та проводили  акції  (збір коштів на конкретну мету, привернення уваги до певної  проблеми),   розробляли   інформаційно-просвітницьку  та соціально-рекламну  продукцію.

   Майже всі нинішні  студенти, а в майбутньому соціальні працівники,   зарекомендували себе як  знаючі,  відповідальні, старанні особи, що зазначено у  схвальних характеристиках від наставників. Продемонстрували  доброзичливість, уважність та  культуру поведінки.

Та, напевне, найприємніше було почути по завершенню виступу  на захисті виробничої практики  переконливий  висновок:  «Я правильно обрала  майбутню професію!»


Фото новини: