Рубрика «Випускники, якими ми пишаємось». Інтерв’ю з Алісою Урбанською

17 січня 2017

1

Кожен факультет має випускників, якими пишається, про яких згадує з гордістю та хвилюванням. Особливо приємно, якщо вони залишають після себе гарні спогади у вигляді осередків активного студентського життя.

Серед таких ініціативних та перспективних студентів була і Аліса Урбанська, про яку й піде мова сьогодні. Аліса з радістю погодилась на інтерв’ю, де  розповіла нам про свої студентські роки на ФСПО і чим вони були цікаві.

2

«На факультеті соціальної та психологічної освіти я навчалася лише один рік, це так сказати, моя друга вища освіта. Вступила на цей факультет я тільки тому, що не могла розпрощатися із веселими студентськими роками і не була готова до самостійного дорослого життя. Та за рік на факультеті, я не лише нарешті визначилася ким мрію бути і де хочу працювати, а й прожила його так насичено і цікаво, що до цих пір згадую з посмішкою на обличчі.

3

Найбільшим досягненням  за період навчання на ФСПО, я вважаю створення команди КВН факультету «Каркаде», що неодноразово брала участь у Всеукраїнських фестивалях та іграх Асоціації КВН України і стала володарем «Кубку ректора УДПУ», першою командою університету удостоєною такого звання, а також перемогу в конкурсі «Міс ФСПО» та можливість представляти факультет на конкурсі «Міс УДПУ».

Після закінчення університету я жодного дня не працювала за спеціальністю. Зараз я стюардеса національної авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів «Etihad Airways», тому що мене від самого початку цікавив не диплом, а знання і навики, що я отримала в УДПУ. Навряд чи я згадаю хоча б одну лекцію, чи що мене запитали на екзамені. Найважливіше, чому змогли мене навчити викладачі і студенти – як уникати конфліктів і йти на компроміс, відстоювати свою позицію, боротися із втомою і стресом, за одну ніч робити колосальну роботу, в мене з’явилися організаційні здібності, я не боялася виступати на публіці.

4

Всім студентам бажаю в першу чергу здоров’я і натхнення! Не забувайте, що навчання в університеті – це будівництво фундаменту дорослого життя, чим міцнішим ви його збудуєте, тим легше буде ваше майбутнє. Намагайтесь бачити красу простих речей, будьте вдячні своїм батькам, що маєте можливість навчатися в вищому навчальному закладі, бо я повірте, бачу країни, де діти навіть читати не вміють і радіють чистому одягу, не витрачайте свій життєвий потенціал на дрібниці і образи, не записуйте лекції, а слухайте, бо в кінці кінців найдорожче те, що ви не здаєте в багаж».

5

З любов’ю,

Аліса Урбанська!

Дякуємо, за інтерв’ю. Сподіваємось, що розповідь Аліси надихне і наше студентство до нових ідей та досягнення високих цілей!