СНТ організувало кінолекторій до 203-річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка

13 березня 2017

2e8a4049bb46f6d98f9e50f8df1d516e666ddcfc

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим.

Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця. Шевченко приходить до кожного з нас по-різному: у різному віці, за різних обставин. Геній Шевченка полягає якраз у тому, що все своє життя він був собою. Право залишатись особистістю за будь-яких обставин майбутній поет виборював з дитинства. У творчості Шевченка, у його страдницькому житті і навіть у його зовнішності відображена прекрасна багатостраждальна Україна, яка бореться за своє світле майбутнє до сьогоднішнього дня.

p2cdjprRgkc

9 березня до 203-річниці від Дня народження великого письменника Т.Г.Шевченка Студентським науковим товариством було проведено науково-пізнавальний  кінолекторій про легендарного кобзаря. Студенти мали змогу переглянути художньо-документальний біографічний фільм «200 років самотності».

Це унікальний проект, який дозволив поглянути на Шевченка, як на просту людину, – зі злетами, падіннями, страхами і мріями.У цьому фільмі кожен відкриє для себе свого Шевченка. І цього разу про великого кобзаря говорили не біографи, а його особисті вчинки.

s90giPV0pdk

Дух епохи максимально переданий у фільмі. Костюми, зачіски, традиції – все як у середині дев’ятнадцятого століття. В унікальних реконструкціях грали  професійні актори. Більшість документальних фільмів про Шевченка – це перелік офіційних фактів із його життя. Але «200 років самотності» розповів про те, чого не знайти в жодній біографічній книзі.

По закінченню фільму, зі студентами було проведено вікторину про життя та творчість Т. Г. Шевченка, де кожен зміг не тільки пригадати те, що вивчав в шкільні роки чи просто знав, але й дізнатись нові цікаві факти про письменника. В кінці студенти всі разом  декламували один із найвідоміших творів Т.Г. Шевченка –  «Заповіт».

u5eexqdhPqw

Ім’ям Шевченка названо безлічплощ, проспектів, вулиць, парків, театрів у всьомусвіті. Він, здається, живе в них, наче й зараз придумуючинові слова для своїхвіршів, начезновунамагаєтьсянамалюватинову картину.

Як писав Іван Франко, «найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – невмирущу славу і вічноновунасолоду, яку даютьйого твори мільйонамлюдськихсердець».

ZHe0vkFjoAE

Борітеся — поборете. Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава і воля святая!—

«Кавказ»; 18.XI 1845, Переяслав