СНТ провело брей-ринг «Гендерні стереотипи»

5 жовтня 2017

3 жовтня 2017р, на факультеті соціальної та психологічної освіти Студентським науковим товариством було проведено брей-ринг «Гендерні стереотипи», модератором якого була студентка ІІІ курсу Тодоровська Олена.

На захід запросили студентів І курсу аби з’ясувати  наскільки гострою для сучасної молоді є проблема гендерної стереотипізації, та як змінити те, що вже століттями розділяє чоловічу та жіночу статті.

Викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, координатор Центру гендерної освіти Войтовська Алла Іванівна допомогла розібратися з такими поняттями як «гендер», «стереотип» та ін.

Між чоловіком і жінкою – просто таки прірва відмінностей. Вони наче істоти з різних планет. Ці відмінності мають суто біологічну природу, отже, є неподоланними й вічними.

Чи справді жіночу роботу не можуть виконувати чоловіки, і навпаки, невже на відміну від чоловіків, жінки мають нижчі інтелектуальні здібності, нелогічне мислення і, як наслідок, нижчу професійну компетентність? – розбирались  дві команди «Хлопці» та «Дівчата». Команди змагались також у конкурсах «Склади слово», «Домашній театр», «Чоловік чи жінка», «Обмін ролями». Це дало змогу нам порівняти як виконують однакову роботу представники чоловічої та жіночої статті.

За результатами проведених конкурсів з невеликим відривом перемогла команда хлопців, дівчата ж трішки поступились. Хоча, спільно  з глядацькою залою було прийнято рішення, що немає в цьому брейн-ринзі переможців та переможених. 

Також, разом із студентами ми розібралися із гендерними стереотипами на ринку праці, які професії є суто чоловічими та жіночими, а які є нейтральними. 

По закінченні ми дійшли всі до одного висновку, що для повноцінного розвитку і самореалізації людині необхідно позбутися від обмежень, накладених традиційними стереотипами мислення на поведінку чоловіків і жінок.