Співпраця університету з Гроденським інститутом розвитку освіти(Республіка Білорусь)

14 серпня 2019

Минулого тижня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася зустріч з кандидатом філософських наук, доцентом, завідувачем кафедрою психолого-педагогічного супроводу освіти Аллою Габінською в рамках угоди про співпрацю з ДЗО «Гродненський інститут розвитку освіти» (Республіка Білорусь).

Проректор з наукової роботи та європейської інтеграції, доктор педагогічних наук, професор Наталія Коляда та координатор співпраці доктор педагогічних наук, професор Інна Осадченко обговорили з гостею поточні питання реалізації запланованих заходів співпраці.

Білоруська колега висловила своє захоплення від новоствореного на факультеті дошкільної та спеціальної освіти на базі лабораторії інклюзивної педагогіки тренінгового центру НУШ.

Також відбулося засідання круглого столу «Психопедагогічні засади формування творчої особистості: розвиток упродовж життя». Було проаналізовано сучасну концепцію білоруської реформи підготовки та перепідготовки практичних психологів для закладів освіти.

Обговорення організації та проведення нових наукових заходів у 2019-2020 н. р. (конференцій, семінарів, вебінарів тощо) дало можливість окреслити нові напрями українсько-білоруської співпраці.


Фото новини: