Стартував базовий тренінг «Молодіжний працівник»

18 грудня 2018

17-19 грудня 2018 р. на фазі факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини стартував базовий тренінг «Молодіжний працівник» в м. Умань. 

Проект реалізується Міністерством молоді та спорту України та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. 

З вітальним словом до усіх присутніх звернулись начальник у справах сім’ї та молоді  Уманської міської ради Вдовиченко Наталія Вікторівна та проректор з гуманітарних питань к.п.н, доцент Ревнюк Наталія Іванівна, які зазначили  що впровадження Програми «Молодіжний працівник» – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників органів місцевого самоврядування, державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, посилить взаємодію та співпрацю між нами. Уманська громада уже має багато напрацювань у даному напрямку:

– перемога в конкурсі кращі практики молодіжної роботи в Україні – проект «Академія молодіжного лідера» (організатор конкурсу Міністерство молоді та спорту);

– три проекти факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини ПУ увійшли до збірки кращих практик неформальної освіти в Україні;

– проект «Дружній дім» став кращою ідеєю конкурсу «Міста, дружні до дитини», що проводився Асоціацією міст України;

– нещодавно місто Умань отримало статус кандидата на отримання звання Громади дружньої до дітей та молоді від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Основними  завданнями програми стало підвищення теоретичних знань та практичних навичок молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі щодо окремих складових формування та реалізації обґрунтованої молодіжної політики шляхом проведення навчальних тренінгів. Надання консультацій з питань формування місцевої молодіжної політики: визначення тем тренінгів; побудова програм базових досліджень та досліджень з моніторингу та оцінки місцевої обґрунтованої молодіжної політики; вибір критеріїв ефективності; побудова окремих проектів та програм тощо.

В місті проживає 25 тис. молодих людей, близько 10 тисяч дітей, 18 тисяч – студенти. Нам є для кого і разом з ким працювати.

Умань – місто, де тебе чекають!


Фото новини: