Студенти 13 групи ходили на театральну виставу Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича «Украдене щастя»

28 вересня 2016

2013-01-26-ukradene-shhastya-kachaladany-lpyatdats-ko-002

Студенти 13 групи ходили на театральну виставу в Будинок культури нашого міста, Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича «Украдене щастя».

img_20160926_160051

Драматичні твори І. Франка є визначним внеском у розвиток української драматургії. Вершиною драматургічного таланту Франка є його драма з сільського життя «Украдене щастя», написана 1893 року. У своїй драмі письменник правдиво розкриває умови життя галицького села, задавленого приватницькими законами, владою землі, темнотою й забобонами. Проти тих темних соціальних сил, що крали щастя у людей, і спрямована п’єса. Драматург підводить глядача до думки, що винні у всьому суспільні порядки, за яких багатий пригнічує бідного, сильний — слабкого, освічений — темного.

ukradene-shhastya-3-09-11-kachala-pyatny-chko-dany-l-chuk-1113

За жанром «Украдене щастя» — соціально-психологічна драма, сюжет якої являє собою традиційний «любовний трикутник»: Михайло Гурман — Анна — Микола Задорожний.

У кожного із студентів постало питання: у кого ж вкрадено щастя і хто украв? Відповісти однозначно на це питання неможливо. Студенти отримали море вражень, духовний та культурний розвиток.