Студентська соціально-психологічна служба

26 січня 2021

Студентська соціально-психологічна служба ‒ об’єднання студентів, які за покликом душі займаються волонтерською діяльністю.

Мета діяльності Студентської соціально-психологічної служби полягає в розв’язанні соціальних проблем та поширенні волонтерського руху, вихованні соціально активних, толерантних студентів зі сформованими етичними уявленнями, орієнтованими на допомогу спільноті.

За час роботи служби було впроваджено безліч соціальних проєктів та ініціатив, кожен із яких дав змогу студентам проявити професійні якості, гуманне ставлення до оточення, любов та повагу, чуйність та бажання допомогти, стати активним учасником громадського життя.

Помітне місце у роботі Студентської соціально-психологічної служби посідає матеріальна допомога. Студенти-волонтери збирають речі, канцтовари, книжки, солодощі, які потім у театралізованій формі передають дітям-сиротам, дітям з інвалідністю, людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема До Дня святого Миколая студенти створюють приймальну Миколая, де кожен бажаючий може залишити подарунок для дітей-сиріт.

Щороку волонтери студентської соціально-психологічної служби активно долучаються до Всеукраїнської благодійної акції від фонду «Серце до серця». Протягом місяця студенти організовують й проводять різні благодійні акції на яких всі охочі можуть залишити у скриньці кошти.

Студенти-волонтери є співорганізаторами щорічного фестивалю соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!», який проводиться з метою залучення учнівської та студентської молоді до пошуку нових шляхів вирішення актуальних соціальних проблем сьогодення. У невеликих театральних постановках, вокально-хореографічних композиціях учасники порушували важливі питання життєвого вибору, моральної стійкості, захисту прав людини, сімейного щастя, булінгу та ін.

Численні подяки від громадян, закладів соціальної сфери, органів місцевої влади вкотре доводять ефективність та необхідність існування Студентської соціально-психологічної служби. Крім того, така діяльність озброює майбутніх спеціалістів глибокими теоретичними знаннями, навичками та вміннями, необхідними для успішної роботи в майбутньому, виховує любов до своєї професії, захопленість, прагнення творити, шукати, осмислювати та впроваджувати передові ідеї та кращий досвід. Для студентів-волонтерів їхня робота – це спосіб життя, вони з ентузіазмом беруться за кожну нову ідею, намагаються втілити її у життя та отримують ні з чим незрівнянну нагороду – вдячність, повагу, любов, відчуття власної значущості.


Фото новини: