ТЕХНІКИ ПЕРШОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ЕМОЦІЙНОЇ ПІДТРИМКИ ВІД МІЖНАРОДНИХ ЕКСПЕРТІВ

15 серпня 2022

Війна принесла з собою для українців, на жаль, не тільки фізичні та матеріальні втрати, а також і великі психологічні навантаження. Особливо це стосується дітей, яким, незважаючи на війну, потрібно здобувати освіту, щоб надалі розвивати державу, яку наразі боронять їхні батьки.

Науково-педагогічні працівники кафедри психології у липні 2022 року пройшли курс підвищення кваліфікації щодо надання першої психологічної допомоги та емоційної підтримки дітей і підлітків. Навчання відбувалося в межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Курс підвищення кваліфікації для освітян «Перша психологічна допомога учасникам освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій» створено Міністерством освіти і науки України, спільно з Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти за участю провідних міжнародних експертів з психології — керівниці психологічної служби Арієльського Університету (Ізраіль)  Ольги Басс-Лінчук та консультантки з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, тренерки міжнародної короткосесійсної програми СЕТА (Інститут Джонса Хопкінса, провідний навчальний заклад США у сфері клінічної психології), експертки програми “Профілактика суїцидів у громадах” (проєкт у співпраці з урядом Норвегії)  Юлії Загарницької.

Курс створено за моделлю змішаного навчання, що складається з 10 мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM, додаткових матеріалів і практичних тренінгів, під час яких освітяни вдосконалювали вміння надавати першу психологічну допомогу за методичними посібниками Save the Children, а також ознайомлювалися з рекомендаціями щодо перенаправлення Міжвідомчого постійного комітету.

Практичний тренінг проводила Юлія Загарницька – психологиня, консультантка з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, тренерка міжнародної короткосесійсної програми СЕТА (Інститут Джонса Хопкінса, провідний навчальний заклад США у сфері клінічної психології), експертка програми “Профілактика суїцидів у громадах” (проєкт у співпраці з урядом Норвегії).

Сертифікат

Сертифікат психологічна допомога